Teszi fel a kérdést "kínai sárkány" az alábbi blog Tianjinben élő szerzője. Választ ugyan nem kapunk a címben feltett kérdésre, de egy rövid áttekintő összefoglalást olvashatunk a kínai teákról. Sőt, némi megfogadandó tanácsot is kapunk a tea elkészítéséhez:
"A különleges és sokszor igen drága teák aromáját azonban csak akkor élvezhetjük a maga teljességében, ha szakszerűen, a keleti teakultúrák hagyományait követve készítjük el a főzeteket. A számos szabály közül az egyik legfontosabb, hogy csapvíz helyett 500 milligramm alatti ásványi anyagot tartalmazó vizeket használjunk a teák elkészítéséhez. A levelek mennyisége a forrázóvíz hőmérséklete és az ázási idő a teák fajtájától függ."
Forrás: http://kinaisarkany.blogter.hu/
(Egy különleges és sokszor igen drága tea: Tie Guan Yin /tje kuanjin/)