HTML

Teakalandjaim

Mottó: "Aki tud, az nem beszél; aki pedig beszél, az nem tud."

Sári László után szabadon:

"Ha valakinek a szemében látok egy kis érdeklődést, boldogan beszélgetek vele, mesélek neki. Olyan mondanivalóm azonban, amit égetően szükségesnek gondolnék minél többekkel megismertetni, nincs. Legfeljebb valami olyasmi, hogy hagyjuk egymást szépen békén, gyerekek!"

HÍRLEVÉL

.

Címkék

1000tea (3) 2010’s guild of fine food great taste awards (3) ajándék (1) akció (1) antioxidáns (1) ár (1) aranyvörös (1) bambusz levelek zöldje (1) big ben (1) bi luo chun (1) blog frissitesek (1) bölcs mosoly (1) canton tea co (2) chunjie (1) csend (1) dian hong (1) egészség (1) elkészítés (11) első (1) érkezett (1) események (1) ezüst (1) fehér felhő teaház (1) fehér tea (2) fekete tea (1) felöntés (3) fém nyúl (1) feng huang dan cong (1) figyelem (1) flavonoid (1) fotó (1) gaiwan (2) genmaicha (1) gépház (1) hanami (3) hangulatban (1) hiba (1) holdújév (2) idézet (1) illat (1) irodalom (3) íz (1) japán (2) jázmin gyöngy (2) jünnan (4) jünnani (3) kanna (3) kérdések (1) kiárusítás (1) kinaitea (4) klodkowski (1) könyv (1) lin yu tang (1) lipton (1) liu o (1) liu tong (1) liu xuelin (1) long jing (5) maitea (6) másblog (1) matcha (1) megosztás (2) miért (1) morton (1) most (1) nyár (2) öblítő (1) offtopic (1) öreg can (1) ősz (1) program (8) puer (12) shi feng (2) sir (1) sir morton (1) szekszárd (1) tajvan (1) tanfolyam (2) tavasz (1) tea (2) teabemutató (2) Teakert (1) teaművészet (2) teanapló (3) teás honlapok (1) teatálca (2) teaterasz (1) teateszt (6) teautja.hu (3) tibet (1) tie guan yin (4) tippek (1) tisztítás (1) tűcskék (1) twitter (1) typotex (1) urasenke (3) videó (1) vitakör (1) víz (5) workshop (1) wulong (2) wuyi (1) yin hao (1) yin zhen (2) yixing (4) yunnan (6) yunnan gold (1) zen (2) zhu ye qing (1) zöld tea (7) Címkefelhő

Semmi különös

2011.02.01. 17:44 Teakalandjaim.blog.hu

Miért?

Címkék: miért zöld tea jázmin gyöngy

Kicsit változik a blog, ahogy változunk mi is. Az előző posztban feldobtam a labdát:

"Eseménydús évvége volt, hamarosan írok erről bővebben: mi alapján szelektáltunk, mégis hogyan és miért vágunk bele újra?"
Miért vágunk bele újra?
 
Úgy érzem korábban fél munkát végeztünk. Nem fejeztük be azt, amit elkezdtünk. Szerettünk volna egy igazán nagy és szép teaboltot felépíteni. A történet máshogy alakult. Most azonban ismét jött egy lehetőség, egy szándék, hogy kezdjük el újra! És mivel volt bennem egyfajta hiányérzet, némi vívódás után igent mondtam.
Még mindig érdekel, hogyan lehet valamit jobbá tenni, valamit működőképessé tenni? Szeretem a jó teákat, az online üzlet is izgat (bár, kis képzavarral megjegyezve: nem könnyű kenyér).  
Egyszóval ismét nekivágunk, új társsal, új teákkal, de az alapelveken nem változtatva: egyedileg válogatjuk a teákat, majd kóstoljuk és ismét megkóstoljuk… és amíg van, isszuk, mintegy folyamatosan ellenőrizve a minőséget.
Ha jónak találjuk Neked is jó szívvel ajánljuk, természetesen 100% zamatgaranciával!
Többek között ez is az oka, hogy nem rendelkezünk több százas készlettel. A jelenlegieket még be tudjuk fogni. Kóstoljuk, teszteljük, úgy ismerjük őket, mint a tenyerünket.
Mi alapján szelektáltunk?
Még 2008-ban végeztünk egy felmérést ahol kiderült, hogy 100 megkérdezett emberből 97 iszik teát (vagy valami annak hitt dolgot). Tehát van érdeklődés, más kérdés, hogy el is kell érnünk azokat, akiknek a csúcsot jelenleg a filteres csodák jelentik. (Ha van ilyen ismerősöd küldd hozzánk:)
Miért nem iszunk többen szálas teát?
A leggyakoribb kifogás a „macera” volt! Igen, pont ezzel a szóval. Körülményes, nehéz, stb. Valóban a szálas tea kicsit több odafigyelést igényel, de nem többet, mint mondjuk egy lágy tojás készítése: egy kicsi figyelem... és ízekben, élményekben lényegesen többet kapunk.
A jelenlegi teáinkat úgy válogattuk, hogy a szálas teával most ismerkedők, minimális odafigyeléssel, a lehető legfinomabb ízeket kapják.
A nagyon finom, de szuper érzékeny teák most még nincsenek a válogatásban. inkább csak azok, amiket könnyen, gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, de mégis felvillantanak valamit, az igazi teák szépségéből.
 

...felvillantani valamit, az igazi teák szépségéből!

Lesz még szó a teákról is:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teakalandjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr62631320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása