HTML

Teakalandjaim

Gondolatok a kínai teán innen, és túl.

Az oldalt rendszertelenül,
ad-hoc módon frissítem.

Nézz vissza néha vagy kérd a Blogértesítőt!

Blogértesítő

Iratkozz fel a Teakalandjaim Blog értesítőre itt!




Címkék

1000tea (3) 2010’s guild of fine food great taste awards (3) ajándék (1) akció (1) antioxidáns (1) ár (1) bambusz levelek zöldje (1) big ben (1) bi luo chun (1) blog frissitesek (1) bölcs mosoly (1) canton tea co (2) chunjie (1) csend (1) dian hong (1) egészség (1) elkészítés (11) első (1) érkezett (1) események (1) ezüst (1) fehér felhő teaház (1) fehér tea (2) fekete tea (1) felöntés (3) fém nyúl (1) feng huang dan cong (1) figyelem (1) flavonoid (1) fotó (1) gaiwan (2) genmaicha (1) gépház (1) hanami (3) hangulatban (1) hiba (1) holdújév (2) idézet (1) illat (1) irodalom (3) íz (1) japán (2) jázmin gyöngy (2) jünnan (4) jünnani (3) kanna (3) kérdések (1) kiárusítás (1) kinaitea (4) klodkowski (1) könyv (1) lin yu tang (1) lipton (1) liu o (1) liu tong (1) liu xuelin (1) long jing (5) maitea (6) másblog (1) matcha (1) megosztás (2) miért (1) morton (1) most (1) nyár (2) öblítő (1) offtopic (1) öreg can (1) program (8) puer (12) shi feng (2) sir (1) sir morton (1) szekszárd (1) tajvan (1) tanfolyam (2) tavasz (1) tea (2) teabemutató (2) teaecset (1) Teakert (1) teaművészet (2) teanapló (3) teás honlapok (1) teatálca (2) teaterasz (1) teateszt (6) teautja.hu (3) tibet (1) tie guan yin (4) tippek (1) tisztítás (1) tűcskék (1) twitter (1) typotex (1) urasenke (3) videó (1) vitakör (1) víz (5) workshop (1) wulong (2) wuyi (1) yin hao (1) yin zhen (2) yixing (4) yunnan (6) zen (2) zhu ye qing (1) zöld tea (7) Címkefelhő

Cyberspace Teaház

2011.02.04. 15:05 Teakalandjaim.blog.hu

Kínai teaszertartás

Címkék: megosztás lipton elkészítés yunnan puer kinaitea teabemutató jünnani yixing teaművészet

Egy könnyed hangulatú, kellemes videó a kínai teaszertartásról a Kínai kultúrális és Művészei Központ prezentálásában - 15 percben.

Gábor és Dániel bemutatójából gyakorlott teakészítők is elleshetnek egy-két szakmai "trükköt" érdeklődőknek meg egy igazi infó bob-bon a kínai teázásról magyar nyelven, kínai felirattal.

 

 

 Pár gondolat és hasznos információ a videóból

1.       Kínában a teát sohasem áztatják, hanem forrázzák
2.       A teaszent szerepe a teázás
3.       Az első felöntés soha nem fogyasztható, az első felöntéssel nyitjuk meg a tealeveleket
4.       Mozdulatok körkörössége, lágysága, ha valami fent, valami lent.
5.       A Lipton tea szerepe és „tanítása” mindennapi életünkben
A felsorolás egyénileg folytatható.
Egy igazán hasznos videó, köszönet érte!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://teakalandjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr942638711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.