HTML

Teakalandjaim

Gondolatok a kínai teán innen, és túl.

Az oldalt rendszertelenül,
ad-hoc módon frissítem.

Nézz vissza néha vagy kérd a Blogértesítőt!

Blogértesítő

Iratkozz fel a Teakalandjaim Blog értesítőre itt!




Címkék

1000tea (3) 2010’s guild of fine food great taste awards (3) ajándék (1) akció (1) antioxidáns (1) ár (1) bambusz levelek zöldje (1) big ben (1) bi luo chun (1) blog frissitesek (1) bölcs mosoly (1) canton tea co (2) chunjie (1) csend (1) dian hong (1) egészség (1) elkészítés (11) első (1) érkezett (1) események (1) ezüst (1) fehér felhő teaház (1) fehér tea (2) fekete tea (1) felöntés (3) fém nyúl (1) feng huang dan cong (1) figyelem (1) flavonoid (1) fotó (1) gaiwan (2) genmaicha (1) gépház (1) hanami (3) hangulatban (1) hiba (1) holdújév (2) idézet (1) illat (1) irodalom (3) íz (1) japán (2) jázmin gyöngy (2) jünnan (4) jünnani (3) kanna (3) kérdések (1) kiárusítás (1) kinaitea (4) klodkowski (1) könyv (1) lin yu tang (1) lipton (1) liu o (1) liu tong (1) liu xuelin (1) long jing (5) maitea (6) másblog (1) matcha (1) megosztás (2) miért (1) morton (1) most (1) nyár (2) öblítő (1) offtopic (1) öreg can (1) program (8) puer (12) shi feng (2) sir (1) sir morton (1) szekszárd (1) tajvan (1) tanfolyam (2) tavasz (1) tea (2) teabemutató (2) teaecset (1) Teakert (1) teaművészet (2) teanapló (3) teás honlapok (1) teatálca (2) teaterasz (1) teateszt (6) teautja.hu (3) tibet (1) tie guan yin (4) tippek (1) tisztítás (1) tűcskék (1) twitter (1) typotex (1) urasenke (3) videó (1) vitakör (1) víz (5) workshop (1) wulong (2) wuyi (1) yin hao (1) yin zhen (2) yixing (4) yunnan (6) zen (2) zhu ye qing (1) zöld tea (7) Címkefelhő

Cyberspace Teaház

2010.02.05. 14:10 Teakalandjaim.blog.hu

Miért pont teát igyunk?

Címkék: víz másblog tie guan yin

Teszi fel a kérdést "kínai sárkány" az alábbi blog Tianjinben élő szerzője. Választ ugyan nem kapunk a címben feltett kérdésre, de egy rövid áttekintő összefoglalást olvashatunk a kínai teákról. Sőt, némi megfogadandó tanácsot is kapunk a tea elkészítéséhez:

"A különleges és sokszor igen drága teák aromáját azonban csak akkor élvezhetjük a maga teljességében, ha szakszerűen, a keleti teakultúrák hagyományait követve készítjük el a főzeteket. A számos szabály közül az egyik legfontosabb, hogy csapvíz helyett 500 milligramm alatti ásványi anyagot tartalmazó vizeket használjunk a teák elkészítéséhez. A levelek mennyisége a forrázóvíz hőmérséklete és az ázási idő a teák fajtájától függ." 

Forrás: http://kinaisarkany.blogter.hu/

 

(Egy különleges és sokszor igen drága tea: Tie Guan Yin /tje kuanjin/)


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teakalandjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr411731693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.